Pesan Ramadhan

Aku lihat RAMADHAN dari kejauhan..
Lalu kusapa ia..." Hendak ke mana?" Dengan lembut ia berkata, "Aku harus pergi, mungkin JAUH & sangat LAMA.

Tolong sampaikan pesanku utk org MUKMIN:

"Syawal akan tiba sebentar lagi, ajaklah SABAR utk menemani hari-hari dukanya, peluklah ISTIQOMAH saat ia kelelahan dalam perjalanan TAQWA, bersandarlah pada TAWADHU saat kesombongan menyerang, mintalah nasehat QUR'AN & SUNNAH disetiap masalah yg dihadapi..

Sampaikan pula salam dan terima kasih utknya kerana telah mnyambutku dengan sukacita dan melepaskan kepergiaanku dengan derai air mata..
Kelak akan aku sambut ia di SYURGA dari pintu AR RAYYAN...

Selamat meraih pahala terbaik di detik-detik terakhir RAMADHAN..

Masih ad beberapa hari lagi utk bercengkerama dengan RAMADHAN...

"Ya Allah, andai di hari ini ada diantara hamba2 Mu yang Engkau angkat derajatnya,Engkau ampuni dosa2nya, Engkau lapangkan rezekinya, Engkau muliakan keturunannya,Engkau lepaskan dari semua kesulitannya, Engkau indahkan akhlaknya dan Engkau berkahi segala hartanya..

Maka In Syaa Allah jadikanlah saudaraku yang sedang membaca ini beserta keluarganya sebaik-baik hamba yang mendapatkannya....

0 comments : Apa Pendapat Anda! Terma dan Syarat ▼
Sila Ambil Perhatian:
GO GET IBU tidak akan bertoleransi terhadap tilisan berbentuk SPAM. Komen yang dilihat melampau, tidak bertanggungjawab, menghina agama dan ahli-ahlinya akan dipadam sebaik sahaja dikesan oleh IBU. Kindly respect others!!!