Special Post For A Special Day

Hari ini adalah hari yang paling istimewa dan paling gembira bagi ibu. Nak tahu hari ni hari apa? Cuba kawan-kawan teka?
Today is my 27th birthday. 

Full of excitement... why???
One – Today is my Birthday.
Diam tak diam, usia ibu dah meningkat. Jap je masa berlalu kan? Dah tua?
Oh… No... No… I’m still young!! Banyak lagi yang nak ibu terokai dan pelajari tak kira dari segi apapun. Tapi tulah kan, rasanya macam baru semalam umur 26 tup2 dah masuk 27th.  Sekarang semua benda dah jadi pantas. Punyalah pantas sekarang sampai cerita pun berkisahkan pantas macam cerita “NO ORDINARY FAMILY” and “SUPERMAK”. Nak tahu ibu cerita apa? Ni dia cerita ibu yang bertajuk “SUPERIBU” lah, apa lagi. 

Siapa nak register  jadi pelakon “SUPERIBU”? He...He... ?  
Two –  My Birthday in Ramadan.
First time My Birthday in Ramadan. Ibu amat bersyukur because this years ibu dapat sambut birthday in Ramadan. Bukan senang ibu nak dapat ni… Tahun lepas pun tak dapat sebab dua hari lepas birthday baru ramadhan. Tahun 2008 & 2009 lagi lah..
Hari lahir ibu pada bulan Syaaban. Tak pernah ibu rasa segembira ni bila time birthday tapi ni sungguh menyayat hati. Ibu dah nak menangis ni... cepat2 bagi tisu!! 

Three – I have my Love (my husband)
Sudah masuk 6tahun 6bulan 9hari kami mendirikan rumah tangga. Alhamdulillah syukur padamu Ya Allah kerana masih memberkati hubungan kami sampai hari ini. Semoga hubungan kami ini akan terus diberkati hingga ke akhir hayat. AMIN…
Bagi wanita, hidupnya akan lengkap dengan adanya teman yang sentiasa Menyayangi, Memahami, Menghargai, Menyanjungi, dan yang paling penting sentiasa Membimbing ke jalan yang diredahai Allah. Begitu juga lelaki...
                                                                        'Thank You for My Love'

Four – I have 4 children.
Sungguh ibu tak menyangka dalam usia ibu yang masih muda ni, ibu dah mepunyai 4children.* Semua ini adalah anugerah yang tidak ternilai harganya. Anak-anak inilah yang akan sentiasa mengingatkan diri ibu siapa ibu sebenarnya. Ibu amat menyayangi kalian… ibu amat berpuasa hati dapat memiliki kalian… ‘Thank you Allah’

* Nak kena tambah cepat2 ni sebelum 40th datang. Next..Insyallah, tunggu Big 3tahun dulu.

0 comments : Apa Pendapat Anda! Terma dan Syarat ▼
Sila Ambil Perhatian:
GO GET IBU tidak akan bertoleransi terhadap tilisan berbentuk SPAM. Komen yang dilihat melampau, tidak bertanggungjawab, menghina agama dan ahli-ahlinya akan dipadam sebaik sahaja dikesan oleh IBU. Kindly respect others!!!

There was an error in this gadget