17 - Peringatan atau Amaran


Ibu banyak baca discussion dalam Whatsapp sehari dua ni. Subhanallah. Rupanya ramai yang mengkaji hubungan insiden MH17 dengan 17. Make sense dan kali ni IBU rasa betul2 yakin dengan penemuan kawan2 kita ni. Bila di'elaborate'kan dengan lebih detail dlm groups' discussion rupanya disebalik apa yg terjadi ni ada jugak peringatan Allah Taala yg dapat dikesan oleh sahabat2. Alhamdulillah.

Let's move. Ibu nak tunjukkan serba sedikit hasil perkongsian kawan2.
Nama pesawat / laluan penerbangan
MH17
Boeing 777 Malaysia Airline laluan MH17 pertama kali diterbangkan pada
17/7/1997
Penerbangan terakhir / terhempas pada tarikh
17/7/2014
Dan semalam adalah ulangtahun penerbangan ini
17 tahun
2014 - 1997
17 tahun
dan khabarnya ditembak oleh
SA 17 Missile


Ada apa dengan angka 17??????

Kebetulan???????

Pendapat ibu, andai kita meletakkan Allah mendahului makhluk, sudah tentu ini merupakan satu peringatan. Look at these....

Subuh
 2 rakaat
Zohor
 4 rakaat
Asar
 4 rakaat
Maghrib
 3 rakaat
Isya'
 4 rakaat
Jumlah            
17 rakaat

May be. Dalam kita diancam pelbagai dugaan, dari sekecil2nya hingga ke sebesar2nya...Penguasa Kepada Segala Yang di Langit dan di Bumi sedang berpesan....(sekurang2nya kepada orang2 yang masih ingin ambil tahu)

KEMBALILAH KEPADA ALLAH. KEMBALIKAN HAK2 ALLAH. KALAU DINILAI MENGIKUT KONTEKS MANUSIA, (mana mungkin) SEORANG HAMBA INGIN BERKONGSI HARTA DENGAN TUANNYA, MAKA TERCEDERALAH SIFAT2 YANG ADA PADA TUANNYA. KITA HIDUP DIJALAN SYARIAT, TAK MUNGKIN KITA MAMPU PULANGKAN SEGALA2NYA KEMBALI KEPADA ALLAH SEPANJANG MASA. MAKA PESAN RASULULLAH, MATIKANLAH DIRI KITA DARI SEBARANG AKUAN INI SEKURANG2NYA TUJUH BELAS (17) RAKAAT SEHARI. SUBHANALLAH....MAHA SUCI ALLAH

1 comments : Apa Pendapat Anda! Terma dan Syarat ▼
Sila Ambil Perhatian:
GO GET IBU tidak akan bertoleransi terhadap tilisan berbentuk SPAM. Komen yang dilihat melampau, tidak bertanggungjawab, menghina agama dan ahli-ahlinya akan dipadam sebaik sahaja dikesan oleh IBU. Kindly respect others!!!