Big Al Sujud Dalam Kandungan

  Screenshot Big Al 17/9/2009 (21/40)

Eh comel kedudukan anak awak ni, setakat saya scan moms jarang saya jumpa gambar camni.... (Dr. Don Ismail bin Mohamad - Batu Kurau)

Doh doctor print lah, v ke saye satu....

Pendedahan kali pertama gambar Big Al dalam kandungan. Selama ni ibu simpan je gambar ni, tak tunjuk kat orang lain. Disebabkan tak der point nak update blog ni, apa salahnya ibu kongsi kegembiraan ibu sekian lama dengan pembaca2 setia blog ibu.

Akhirnya dapat la jugak ibu abadikan gambar ni untuk kenangan. Nampak x kedudukan Big Al tu? Apa bezanya dengan gambar2 dibawah ni? Sebab tu ibu cukup exited nak dapatkan gambar ni dulu.


Rupa-rupanya lepas tengok video ni baru ibu faham. Baby akan berhenti main2 dalam perut, then cuba dengar bacaan Al-Quran and serta-merta ubah kedudukan untuk sujud. Subhanallah....

Jadi, supaya post kali ni tidak menjadi post kosong, ibu mengandung terutamanya mesti sentiasa baca Al-Quran, sekurang2nya berselawat atau zikir dalam hati tak kira dimana kita berada. Dah tentu teman anda dalam kandungan tu akan mendengar walau se-slow mana pun ibu2 baca....

Watch this video. 1st karenah biasa bayi dalam kandungan. 2nd keadaan bayi semasa mendengar bacaan Al-Quran yang merdu. Take note bagaimana tindakbalas pertama untuk cuba mendengar suara bacaan Al-Quran dan bagaimana tindakan baby bila dengar bacaan Al-Quran. Subhanallah....



You see? First, dia pusing mengering supaya telinga menghampiri ulu hati ibu2(cuba untuk tahu apa dia). And then dia pusing ke posisi sujud and diam jer mengdengar bacaan Al-Quran..
Betul tak baby tu dah tak duduk gaduh lagi? Dia cuba sedaya upaya untuk duduk diam and mengdengar ayat2 suci Allah..

Sebenarnya banyak lagi kisah Big ni, ibu tak ada kekuatan lagi untuk bercakap benda2 yang tak logik bagi kebanyakan orang ni.


0 comments : Apa Pendapat Anda! Terma dan Syarat ▼
Sila Ambil Perhatian:
GO GET IBU tidak akan bertoleransi terhadap tilisan berbentuk SPAM. Komen yang dilihat melampau, tidak bertanggungjawab, menghina agama dan ahli-ahlinya akan dipadam sebaik sahaja dikesan oleh IBU. Kindly respect others!!!

There was an error in this gadget