Ops! Surprise!

Mesti kawan-kawan tertanya-tanya apa yang surprisenya...
Nak tahu tak? Kalau nak tahu, teruskan membaca....

Storynya macam ni...  Last week, tiba-tiba aje ibu jatuh sakit. Habis bengkak pusat. Sakitnya tak terkata. Pada mulanya, ingatkan terkena kayak. Bila tanya ramai orang, semua kata bukan kayak. Alhamdulillah bukan...  Takut jugak kalau betul sebab dengar orang kata, kayak ni danger. Most danger is kayak ular.

Pada keesokannya, terus ayah bawa ibu went to Hospital. Doctor said, ibu kena jangkitan kuman. So, doctor scan and doctor tell ibu yang doctor dapati ada tanda Pregnant Positive but not sure.

And then for sure ibu pregnant or not, doctor asking for urine pregnancy test. Doctor pun takut jugak tersalah bagi ubat jika benar ibu pregnant. After that, doctor tell ibu yang i'm pregnant. Ibu so surprise...and very surprise. Memang surprise kan?

I'M PREGNANT AGAIN !! 
I'M not Fat, but I'M PREGNANT

Tak sangka, ibu pregnant... Dulu kata, nak tunggu big 3tahun dulu but you see..  Big-Al baru 2years, Express kan? Ayah diorang memang suka express-express ni...

First, check penyakit lain, tapi lain pulak dapat beritanya. Whatever, gerak hati ada mengatakan yang ibu pregnant. Biasalah.. naluri seorang wanita yang bergelar ibu... Biasanya naluri seorang ibu ni kuat... Betul tak ibu-ibu semua?

Untuk sakit tu, doctor just give me Antibiotic. Alhamdulillah, ibu dah sembuh but bukan sepenuhnya... Kadang-kadang perut ibu akan gatal jugak kalau ada tersalah makan banyak ikan tongkol, udang, sotong, dan lain-lain makanan yang boleh mendatangkan gatal dan bernanah.

ibu sendiri pun hairan kenapa jadi macam tu, tak pernah kena... Apapun mungkin ini semua ada hikmahnya.. kita kena yakin kepadanya diatas setiap yang berlaku pada diri kita.

Now, ibu very happy because i'm pregnant again.... Oohh.. next years ibu have five children. Alhamdulillah, rezeki anak-anak. Mudah-mudahan ibu sekeluarga dimurahkan rezeki dan sentiasa diberkati hidup oleh Allah Yang Maha Esa...Amin...

0 comments : Apa Pendapat Anda! Terma dan Syarat ▼
Sila Ambil Perhatian:
GO GET IBU tidak akan bertoleransi terhadap tilisan berbentuk SPAM. Komen yang dilihat melampau, tidak bertanggungjawab, menghina agama dan ahli-ahlinya akan dipadam sebaik sahaja dikesan oleh IBU. Kindly respect others!!!

There was an error in this gadget