Pindah Rumah

Hello Everybody!!!
Alhamdulillah... Lastly, ibu selamat pindah rumah baru. Lega rasanya hati... Baru seminggu ibu pindah. So, banyak lagi barang yang nak kena kemaskan... Macam-macam benda lagi nak kena beli. Yelah... nama pun baru pindah kan? 

First, kurang selesa jugak. Tak biasa lagi lah katakan... Now, dah ok sikit but masih lagi janggal. I'm very tired time pindah randah ni. Macam mana tak letih. Pindah berulang kali.

Dari perak pindah ke Kg Pulau Musang, Terengganu. Take long time. kalau diikutkan 5jam jer... tapi jadi 7jam atas jalan. Stop for eat, stop change pampers, stop solat. Biasalah anak ramai... Bukan macam first married dulu, dua orang aje. Now 6people...

Alhamdulillah semuanya selamat sampai. Last month ibu kan ada cerita story  back to Terengganu.. Kiranya dua bulan jugaklah tinggal kat rumah kedua ibubapa sebelum pindah rumah baru. 

And then pindah lagi... Dari Kg Pulau Musang pindah ke Kg Durian Burung pulak. Kalau nak diikutkan, dekat sangat. Just selang dua Kg jer but bila nama pindah ni, mesti letih jugaklah... Kalau orang yang dah biasa pindah randah ni, tahulah macam mana... 

Whatever, ibu bersyukur diatas segala rahmat tuhan kepada ibu. Ibu redha dengan perjalanan hidup ibu yang telah tertulis... Ibu cuma berharap, moga-moga ada cahaya yang bersinar dalam keluarga ibu di tempat baru. 

Kawan-kawan doakanlah kebahagian ibu yer!! 
Ibu juga akan doakan kebahagian kawan-kawan. 
Moga kita semua dimurahkan rezeki. Amin...

0 comments : Apa Pendapat Anda! Terma dan Syarat ▼
Sila Ambil Perhatian:
GO GET IBU tidak akan bertoleransi terhadap tilisan berbentuk SPAM. Komen yang dilihat melampau, tidak bertanggungjawab, menghina agama dan ahli-ahlinya akan dipadam sebaik sahaja dikesan oleh IBU. Kindly respect others!!!

There was an error in this gadget