I'M BACK




ASSALAMUALAIKUM…  Hello Everybody!!

Firstly…. Ibu memohon maaf kerana telah lama menyepi tanpa khabar berita. Actually, after raya ibu very busy. Ayah pun sibuk dengan kerja. Anak-anak pun tak berapa sihat...     Kiranya macam-macam hal terjadi yang tidak dapat dielakkan. So, ibu tiada mood lah nak mengadap computer. Tu yang jadi lama tak up-date…

After that, ayah pulak tukar fikiran nak change job kat Terengganu. Kiranya perancangan mengejutlah ni..  Macam mana tak sibuk, gopoh-gapah jadinya bila buat keputusan mendadak.  Balik kerja di Negeri sendiri lah ni… So, last month, ibu busy berkemas barang-barang yang hendak di bawa balik. Susah jugak nak pindah, banyak barang yang perlu dikemaskan. Ooohhh… ibu very tired!

Lastly… I’m back! I’m back! I’m Back to Kuala Terengganu!!
So, sejak akhir-akhir ni ibu busy lah sikit because macam-macam nak dibualkan and nak dikemaskan bersama family.. Yelah kan, baru balik takkan nak duduk goyang kaki kot..  Mesti kena jumpa saudara-mara dan macam-macam hal harus diselesaikan.
.
Now, semuanya dah kembali tenang. Ayah dah start kerja.. Anak-anak pun dah dapat sesuaikan diri di tempat baru. Semua urusan dah selesai. Pendek kata hati dah lega lah… Alhamdulillah… Allah permudahkan segala hal.
Lucu juga jika ingat balik ketika mula-mula sampai Kuala Terengganu. First week, anak-anak masih lagi diam membisu tanpa kata cuma tersenyum lebar bila ditegur oleh Granfather and Granmather diorang.

Diorang masih lagi demam masa tu.. Muntah tak berhenti-henti. Orang kata mungkin kerana perubahan tempat dan cuaca. But now, suara diorang dah riuh sekampung. They’re very happy because of having more friends.

This time... ibu sibuk uruskan rumah baru yang bakal kami duduki tak lama lagi. Anak-anak pula nak start schooling next years. Busy lah leni. Akan tetapi, sesibuk mana pun ibu, ibu tetap ingat pada semua kawan-kawan ibu… I would never forget you all. Cuma nak up-date tiap-tiap hari tu susah sebab line tak ada. Apa kena dengan TM pun saya tak tahu. Bila kita buat aduan, adalah line dua atau tiga hari, lepas tu tiada balik. Tu yang dah sebulan balik terengganu, baru sekarang ibu story you all...

2 comments : Apa Pendapat Anda! Terma dan Syarat ▼
Sila Ambil Perhatian:
GO GET IBU tidak akan bertoleransi terhadap tilisan berbentuk SPAM. Komen yang dilihat melampau, tidak bertanggungjawab, menghina agama dan ahli-ahlinya akan dipadam sebaik sahaja dikesan oleh IBU. Kindly respect others!!!

There was an error in this gadget