Larangan Arak - Malaysia vs Brunei

Asslamualaikum.. bukan niat Ibu untuk menjatuhkan air muka sesiapa, tetapi memang niat Ibu untuk membanding-bandingkan dua golongan ni. :P

Keratan paper ni cuma untuk membezakan ketegasan pemimpin Islam Brunei dengan pemimpin2 lain termasuk pemimpin kita sendiri. Pemimpin Islam Brunei takutkan laknat Allah, berkata2 tentangnya dan terang-terangan menyatakan pendirian mereka kepada dunia.

Kemudian, cuba fikir sejenak kepada apa yang tengah berlaku di negara kita, what happened? Takutkan kejatuhan pangkat? Takut dengan pemimpin lagi tinggi? Atau saja nak buat gimik politik? Bercakap berapi2 tapi time nak laksanakan, kena fikirkan macam2, berbilang kaum la, pelancongan laaa. Tak mengapa, sebab kita ada phrase yang amat hebat untuk sentiasa diucapkan....

AKU INSAN YANG LEMAH, APAKAN DAYAKU.... (tu pun separuh tumpang lirik lagu orang)

kuat yang macam mana sebenarnya yang kita tunggu-tunggu????????? Cuba kita fikir2kan, apa yang nabi sabdakan dulu, ketakutan terhadap kehilangan dunia sedang melanda kita di Malaysia, tak kira awak UMNO, PAS, DAP, MCA, MIC, KEADILAN, dan berbagai-bagai lagi. Tiada siapa pun terlepas... cuma kita terlepas pandang sebab topeng untuk tutup muka sebenar kita boleh dibeli dengan harga murah, kalau tak cukup duit nak beli boleh pakai manila kad, draw sikit, then pakai......





0 comments : Apa Pendapat Anda! Terma dan Syarat ▼
Sila Ambil Perhatian:
GO GET IBU tidak akan bertoleransi terhadap tilisan berbentuk SPAM. Komen yang dilihat melampau, tidak bertanggungjawab, menghina agama dan ahli-ahlinya akan dipadam sebaik sahaja dikesan oleh IBU. Kindly respect others!!!

There was an error in this gadget