Kisah Melahirkan Kakak 2

Debaran Semakin Kencang

Selang beberapa minit doktor datang berbincang, diorang tanya ibu sama ada nak lahir Normal @ Operation? Ibu pun beritahu nak Normal. So..doktor pun bagi cadangan supaya lahir normal because 50%-50% antara hidup n mati. kalau operation risiko pada ibu pulak and doctor not expecting anything from the baby. And then ibu sign tanda setuju lahir Normal. Dari pagi sampai petang, tanggal 24.12.2006, tepat jam 6.40pm      baru lah kakak lahir.

Alhamdulillah... Allah maha besar, mempermudahkan. Kakak lahir senang  je, yelah sebab dia kecil. Selamat jugak lahir kakak walaupun keadaan dia masa tu amat kritikal, boleh kata antara hidup dan mati. Ketika itu, kami hanya berserah kepada tuhan... Hanya padamu Ya Allah....

Keadaan ibu masa tu tak sedarkan diri sebab tak makan 1hari. Diorang bagi ibu oxygen sebab tekanan darah ibu turun mendadak. So, ibu tak sempat lihat kakak lagi waktu tu.  Diorang bawa ibu ke wad biasa, sedar2 dah pukul 1pagi. Kepala pening2 lalat lagi tapi ibu gagahkan diri pergi tanya staff nurse yang berjaga malam tu sama ada boleh tak ibu nak tengok kakak, tapi malangnya diorang kata tak boleh sebab dah lewat malam. Punyalah risau hati ni, macam manalah keadaan kakak, selamat ke? Boleh bertahan tak? maklumlah lahir “prematured”. Ibu rasa lapar... so, ibu makan roti yang ayah beli ada atas meja kat katil. Selesai  makan je, terus keluar balik semua isi perut. Mungkin kesan ubat@pening lagi kot.. Baik ibu tidur jelah... tunggu sampai pagi, kot2 boleh tengok kakak.

Ibu boleh tengok kakak tak ni?... (flkir punya fikir sampai tertidur)

0 comments : Apa Pendapat Anda! Terma dan Syarat ▼
Sila Ambil Perhatian:
GO GET IBU tidak akan bertoleransi terhadap tilisan berbentuk SPAM. Komen yang dilihat melampau, tidak bertanggungjawab, menghina agama dan ahli-ahlinya akan dipadam sebaik sahaja dikesan oleh IBU. Kindly respect others!!!

There was an error in this gadget