Cerita Melahirkan Abang 1

      
Jeng2... Di persembahkan Si Kacak tampan mempamerkan diri.... Sape pulak lah ni? Mestilah saya. Nama saya Mahkota Badrul Shah Bin Mohd zulkifli. Panjang tak nama tu? Sape bagi nama ni Si handsome? Ibu lah yang bagi… Panggil je saya Abang tau! Abang sayanggg ibu... Bila Abang besar, Abang nak jadi Manager. Saya nakal tau! Degil boleh tahan jugaklah. Nak tahu macam mana saya lahir? Nanti Abang suruh ibu ceritakan... Ibu, tolong cerita Abang lahir macam mana...

Ok, ibu ceritakan ye... Ceritanya bermula begini, seminggu lagi tiba saat yang dinanti2kan selama 9bulan. Ikut plan, kami nak balik awal, tapi kawan rapat ayah Benjamin nak kahwin pulak. So, kitorang tunggulah sampai hari majlis kenduri tu.. Selesai je kenduri kawan tu, besoknya terus kami naik bas  pulang ke kampung, On the way ibu terasa sakit sikit. “Anak sulung... belum ada pengalaman lagi.. Aiii dah nak deliver ke ni???” Takut jugak. Pergi la rumah Pak De. Dekat area Kuala Krai. Tak jauh sangat. Lepas tu kami pun pergi ke Hospital Berdekatan (Hospital Kuala Krai, Kelantan). Janji selamat je fikir masa tu.

Sesampai je, Doctor check-up. Dah buka 2cm rupanya, tapi ibu tak sakit. So, doctor suruh tinggal di wad supaya senang untuk dipantau. Masalahnya sakit mas tu kejap je, lepas tu tak sakit2 walaupun tarikh yang sepatutnya dah lepas 10 hari. Apalagi, doctor pun buat susulan lanjut untuk pemeriksaan seterusnya. Tapi apakan daya, jalan keluar tidak jugak berganjak, masih 2cm. So, doctor panggil kami berdua untuk berbincang pasal perkara ni.

Doctor bagi cadangan supaya masuk ubat selama 3 hari, kalau tak deliver jugak kena operate lah.Keesokan paginya, ibu dimasukkan ubat. Tapi sedih, masa tu ayah tak dapat temankan ibu kerana ayah sudah ke Ipoh untuk temuduga kerja. Tapi ayah janji akan terus balik sebaik selesai temuduga. Masa tu ayah mintak keje gomen. Rumah orang tua atau anak yatim, either one. ( Ayah janji tau!! )    


0 comments : Apa Pendapat Anda! Terma dan Syarat ▼
Sila Ambil Perhatian:
GO GET IBU tidak akan bertoleransi terhadap tilisan berbentuk SPAM. Komen yang dilihat melampau, tidak bertanggungjawab, menghina agama dan ahli-ahlinya akan dipadam sebaik sahaja dikesan oleh IBU. Kindly respect others!!!

There was an error in this gadget