Bagaiman Semuanya Bermula..

Ceritanya macam ni.. sebelum ni ibu tak pernah kenal@jumpa pun Si dia ni... First ibu terpandang dia masa kat kenduri kahwin Pak Saudara ibu ngan Nor (pengantin perempuan). Tengok dia berpeluh2 buat kerja.. Rajinnya dia... anak sape lah ni? Masa tu Ibu buat dek jelah.. sampai lah masa nak ambil gambar dengan pengantin, ek..ek.. dia pun naik jugak.. ibu tertanya2 ish dia ni, ada kena mengena apa dengan pengantin? Dah lah berpeluh, siap nak tangkap gambar dengan pengantin pulak tu..( dalam hati kutuk, padahal lambat laun sayang ). To make it clear.. ibu terus tanya kat adik-beradik Nor . Tahu apa jawapannya? Rupa-rupanya2 dia ABANG pengantin perempuan..ha..ha..ha.. malu pulak rasa ibu, kutuk kamain lagi dalam hati..

Ahh... lantaklah, buat apa nak di fikirkan..bukan ada apa2 pun..selesai majlis rombongan sebelah ibu, kitorang balik. Keesokan harinya semua keluarga mak saudara datang ke rumah melawat diaorang. Almaklumlah pengantin baru..ada je orang datang nak tengok.. Masa tu ibu buat dek  jelah.. terus pergi berbual dengan keluarga mak saudara.. Si dia pulak pergi sembang dengan Adik dia..

Bila diorang semua nak balik, Nor minta no tel ibu, dia kata abang dia mintak.. mula2 ibu tak nak bagi, last-last ibu pun bagi jelah.. malam tu Si dia tel ibu.. malu2 kucing konon... nak cakap, cakap jelah... aik.. kantoi la pulak.. tapi bermula malam tulah detik perkenalan kami bermula...

Ok tak? Ke tak romantik? Romantik tak romantik ke, tak penting. Yang penting Si dia dah curi hati ini... TERIMA KASIH TUHAN.. untuk sast2 indah ini.

Jadi dah hampir-hampir jadi macam keluarga 69 sekarang ni, pak sedara ngan mak sedara dah jadi adik ipar... He he he.



“ ...Inilah Detik-detik PERCINTAAN antara DUA INSAN...
 ... SWEET MEMORY ... FOREVER & EVER ... ”

0 comments : Apa Pendapat Anda! Terma dan Syarat ▼
Sila Ambil Perhatian:
GO GET IBU tidak akan bertoleransi terhadap tilisan berbentuk SPAM. Komen yang dilihat melampau, tidak bertanggungjawab, menghina agama dan ahli-ahlinya akan dipadam sebaik sahaja dikesan oleh IBU. Kindly respect others!!!

There was an error in this gadget